szerda, 01 december 2021
+36 30 9316 216
por-se@por-se.hu
2030. Érd, Akácfa u 11.

Favágás, emelőkosaras fakivágás

Az emelőkosaras fakivágás lépései

A kosaras autóval végzett favágás során a favágó szakembert speciális emelődaru segítségével juttatják fel a lombkoronaszinthez. Az emelőkosár gördülékeny fel-le, illetve oldalirányú mozgatásának köszönhetően könnyen megközelíthetővé válnak a fa különböző részei.

A favágó a kosárban állva kezdi el darabolni a kivágandó fát, majd talajra juttatja a lebontott faanyagot. A területi adottságok függvényében alapvetően két módszer közül választhat. Ha kellő hely áll rendelkezésre, a leggyorsabb és legköltségkímélőbb megoldás a faanyag pontos célzással történő ledobása. Amennyiben erre nincs lehetőség például helyhiány miatt, a levágott ágak és fatörzs leeresztése kötéltechnika segítségével történik.

Mikor válasszuk az emelőkosaras fakivágást?

A kosaras fakivágás az alpintechnikával történő favágás mellett a legelterjedtebb lebontási módszer. Elsősorban nagyméretű fák, fasorok lebontásánál, illetve lakóparkok, üdülők, kempingek, önkormányzatok faállományának kezelésénél indokolt ezt az eljárást választani, hiszen ezekben az esetekben tudjuk kiaknázni a módszer előnyeit.

Ahol nagyméretű vagy nagyszámú fa sorsáról van szó, az emelőkosaras fakivágás hatékonyságban messze felülmúlja az alpintechnikával végzett lebontást. Akár a mászási idő megspórolására, akár a helyváltoztatás körülményeire vagy a költségekre gondolunk, a kosaras fakivágás minden szempontból előnyösebb megoldás. Nem utolsósorban ez az eljárás a favágó szakember számára is kényelmesebb, biztonságosabb körülményeket és több szabad mozgásteret biztosít.

Milyen esetekben indokolt a fakivágás?

Tudjuk, hogy a fák a természeti környezetünk fontos elemei, amelyek kulcsszerepet töltenek be az oxigéntermelésben és az üvegházhatás visszaszorításában. Akkor mégis miért lehet szükség ez eltávolításukra?

A balesetveszélyes fák kezelése komoly felelősséggel jár, és ennek elmulasztása büntetést vonhat maga után. A legtöbb veszélyhelyzetet az öregedő, korhadásnak és kiszáradásnak indult kezeletlen fák idézik elő, de ez mindig emberi hanyagság következménye. Viharos körülmények között az ilyen fák törzse kidőlhet, ágaik leszakadhatnak, súlyos károkat téve a környezetben. Ha a fiatalítás nem lehetséges, a favágás marad az egyetlen megoldás, amit alpintechnikával vagy emelőkosaras fakivágási eljárással is végeztethetünk.

Miért bízzuk szakemberre a fakivágást?

Sokan feleslegesnek tartják szakember segítségét igénybe venni, mert úgy gondolják, hogy a favágás, gallyazás feladatait ők is könnyűszerrel el tudják látni. Ennek eredménye a remélt nyereség helyett sok esetben tetemes kár lesz.

A szakszerűtlenül végzett fakivágás, főleg lakókörnyezetben, rendkívül veszélyes, és amennyiben rongálja a környező járműveket, épületeket, kerítést, milliós károkat is okozhat, a személyi sérülés lehetőségéről nem is beszélve! Ezért azt javasoljuk, hogy ahelyett, hogy hályogkovács módjára önerőből nekivágna, keressen professzionális szolgáltatást a favágási munkálatok elvégzésére!

Fakivágás? Gallyazás? Visszavágás? Válasszon minket!

Cégünk a favágási eljárások terén többéves tapasztalattal és releváns szaktudással rendelkezik. Professzionális gépparkunk és képzett szakembereink segítségével rövid határidőn belül tudjuk teljesíteni a megbízásokat.

Könnyen megközelíthető fák esetében magassági korlát nélkül, nehezen megközelíthető fáknál önjáró emelőkosaras géppel, 14 méter magasságig vállaljuk a fák kivágását, visszavágását.

Favágási szolgáltatásaink:

  • fakivágás
  • favágás
  • fa visszavágása
  • veszélymentesítés
  • vezetékbe nőtt ágak visszavágása
  • kiszáradt ágak bontása
  • gallyazás
  • lombvisszavágás
  • épület falára, tetejére nőtt ágak visszavágása

Amennyiben ajánlatunk felkeltette érdeklődését, vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken!

Elérhetőség

MUNKAVÉGZÉS:
Héfőtől-péntekig
Szombaton alkalomszerűen

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

+36 30 931 6216